Skolbanken Logo
Skolbanken

Ögonstenar - Projektinriktning ht. 2020

093051 Förskolan Brunnsmästaren, Stockholm Norra innerstaden · Senast uppdaterad: 9 september 2020

Nu har vi gjort vårt 1:a val kring det här pedagogiska året och det är dags för oss pedagoger att förbereda oss kring den projektinriktning vi valt. Vi reflekterar kring vår inriktning och gemensamma frågeställning. Vi hämtar stödfrågor ur vårt handledningsmaterial.

Hållbara relationer till varandra, värden och Världen 

Årets gemensamma tema på Johannes förskolor är: Hållbara relationer till varandra, värden och Världen, vilket är en utveckling av förra årets tema. Därför vill vi ta avstamp i förra årets arbete med barnens närmiljö. Något som var viktigt för barnen under projektet förra året var att besöka varandras hus och portar. Då utforskade vi även kända byggnader och platser i närheten av förskolan. Vi såg att barnen möttes och skapade relationer till varandra utifrån den gemensamma miljön och staden. Vi tänker därför starta upp denna termin genom att återbesöka platser i staden som varit viktiga för barnen. I våra pedagogiska analyser och reflektioner kommer vi att utgå ifrån följande frågeställning:

 

För att kunna ingå i hållbara relationer med varandra, värden och Världen: Vilka strategier och förmågor behöver vi ge barnen möjlighet att utveckla?  

 

På Önskebrunnen arbetar vi med ett gemensamt projekt i tre olika grupper. Vi har sett att det främjar barnens hållbara relationer till varandra och skapar en gemensamhet på avdelningen och i den pedagogiska miljön. 

 


Läroplanskopplingar

nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,

intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback