👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Modersmåls planering

Skapad 2020-09-12 16:02 i Hallsta skola Norrtälje
Grundskola 1 – 6 Modersmål
(V.36-51) Under den här perioden arbetar vi med att använda språket i olika sammanhang. Under veckor 36 - 40 kommer vi att jobba med den läsa om olika texter, skriva en berättande och fakta text, berätta om dagen(i dag, veckodag, igår, i morgon, datum, väder, tider, skolämnen). Veckor 41-44 Vi kommer även använda olika hjälpmedel för att förbättra elevers skriven text tex. böcker, kort film, bilder, nyheter, dator. Veckor 45-48 vi kommer att pratar om olika typ av mat, om frukter och grönsaker och om hälsosam och traditionell mat och Under veckor 49-51 kommer vi pratar om namnen och användningen av de saker som finns i våra hem och på våra skolor. Saker som TV, stolar, skrivbord, matbord, knivar, tallrikar, skålar, spis, böcker, pennor datorer osv.

Innehåll

Målet med undervisningen är att...

elev tillsammans med sina kompisar ska utvecklar sitt modersmål genom att tala, samtal, läsa och skriva.

elever kommer att:

Ø  läsa olika slags texter

Ø  samtala och resonera kring texter av olika slag, tex berättande texter, fakta texter,

Ø  framföra åsikter och tankar kring det du läst/hört

Ø  skriva texter av olika slag så andra förstår innehållet, tex berättande text

 

Så här ska vi arbeta

Vi kommer att arbeta med olika tema som veckodagar, årets månader och årstider, djur och fåglar, olika typ av mat, om frukter och grönsaker och hälsosam mat god mat för din kropp och traditionell mat. Vi kommer även prata om namnen och användningen av de saker som finns i våra hem och på våra skolor

Vi kommer att arbeta tillsammans i grupp men också enskilt, var och en. Vi kommer att arbeta med olika material och digitala verktyg, som stöd för lärandet. Så kommer elever får visa sina kunskaper i läsa, tala, samtala och skriva på olika sätt.

 

Jag kommer att bedöma på vilket sätt elever kan

 läser och förstår olika sorters texter

resonerar kring innehåll i texten (tex. genom att använda ord och begrepp, koppla fakta, göra jämförelser, se samband/orsak och konsekvens)

 kan skriva (uttrycka dig i skrift) så andra förstår (tex början/handling/slut, punkt/frågetecken/stor bokstav, stava vanliga ord)

 Att  lämna in uppgifter och läxor i tid kommer också att bedömas. 

 

 

Uppgifter

  • Maswali na mazoezi

  • Afrika Yetu(milima na Wanyama)