Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Arbeta vid bordet

Skapad 2020-09-13 15:10 i Lingenässkolan A Kristianstad
grundsärskola inriktning träningsskola
Grundsärskola 1 – 6 Verklighetsuppfattning Kommunikation
Undervisningen inom ämnesområdet verklighetsuppfattning ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om människa och natur och om samband mellan dem. Därigenom ska undervisningen bidra till att eleverna ges förutsättningar att samspela med naturen och sin omgivning. Vidare ska undervisningen syfta till att eleverna utvecklar en matematisk förståelse och därigenom en förmåga att strukturera vardagen och lösa praktiska problem. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kunskaper i att ordna sina erfarenheter utifrån rum, tid, kvalitet och kvantitet. Undervisningen bidrar därigenom till att eleverna ges förutsättningar att tolka, beskriva och påverka sin verklighet. Vidare ska eleverna genom undervisningen ges möjligheter att använda digitala verktyg och utveckla kunskaper om programmering.

Innehåll

 

 Konkretiserat mål:

Du ska få lära dig:
 
Att förstå att du kan påverka din omgivning, genom olika val eller genom att visa med kroppsspråk eller ljud.
 

Undervisning:

Du kommer att få

Sittandes vid bordet i klassrummet, tillsammans med en annan elev, kommer du att få delta i olika arbetspass där du kommer att ställas inför olika valsituationer. Där kommer du, genom att kommunicera med en för dig adekvat kommunikationsmetod, göra olika val. 

 

De olika arbetspassen kommer att innebära:

 

Paletto

Spela spel (Fruktträdgården eller Tempo)

Välja musik

 

 •  

 

 

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • reflektera över samband mellan orsak och verkan,
  VEU
 • Centralt innehåll
 • Metoder och strategier för att påverka situationer och lösa problem, till exempel ta på jacka när det är kallt och tända ljuset när det är mörkt.
  VEU  1-3
 • Konsekvenser av olika val och handlingar som rör kroppen.
  VEU  1-3
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i kommunikation om orsak och verkan och i att använda metoder och strategier för att påverka och lösa situationer i vardagen.
  VEU   9
 • Eleven identifierar ord, begrepp och symboler på ett i sammanhanget relevant sätt genom att visa igenkännande och samspela.
  VEU   9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: