Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vär(l)den av möten

Skapad 2020-09-14 13:45 i Duvan Haninge
Förskola
Vär(l)den av möten- Ett projekt om materiell och social hållbarhet samt naturvetenskap i förhållande till fördjupningsområdet Fantasi och Realitet

Innehåll

Haninge kommuns gemensamma projekt Vär(l)den av möten. Handlar om barns relation och utforskande av sin omvärld utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi kommer arbeta med sociala relationer och möten mellan oss och material för att skapa en gemensam miljö där vi kan värna om varandra, miljö, djur och material. 

Vi på förskolan Duvan har valt att fördjupa oss i området fantasi och realitet då vi ser en röd tråd hos alla våra avdelningar. Vi ser det som att fantasi är en naturlig del av barnens vardag och att de ständigt utforskar vad som är fantasi och realitet. Syftet blir att fördjupa oss och utmana barnen i deras intressen kring fantasi och realitet.

Avdelningen Stjärnan kommer vt 20 att fördjupa oss i fantasin genom litteraturen. Vi startar med boken Petter och hans fyra getter. Vi får in matematik, färgkunskap genom leken och med att vi är en barnrätts kommun vill vi styrka detta då vi tar hjälp av kompis böckerna.

Ht 20 fördjupade vi oss i Petter och hans fyra getter med fokus olikheter där en röd tråd till VT 21 saga är Snövit och de sju dvärgarna.    

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: