Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hjärtrud på Mossen

Skapad 2020-09-15 15:30 i Bergatrollet Dibber Sverige AB
Lärvännen Hjärtrud
Förskola
Vår Hjärtrud är varm och omtänksam. Hjärtrud ger barnen möjlighet att finna trygghet och självkänsla, men också få en förståelse och känna omtanke och gemenskap om och med de övriga barnen i gruppen. Empati, självinsikt, medkänsla, självförtroende, glädje, harmoni och lugna stunder enskilt och i grupp det är vad vår hjärtevän Hjärtrud brinner för.

Innehåll

Hjärtrud ingår i vår verksamhet på många olika sätt varje dag.

En dag i veckan fokuserar vi lite extra på Hjärtrud. Vi läser en saga eller en del ur en saga som vi hämtar ifrån barnkonventionen. Vi diskuterar sagan tillsammans och sedan sjunger vi Hjärte-sånger.

Vi pratar dagligen om hur man är en bra kompis och ibland tar vi upp konflikter som har uppstått under dagen. Vi uppmuntrar barnen att ta egna initiativ och beslut och Hjärtrud får barnen att känna sig viktiga, värdefulla och delaktiga. Eftersom vi jobbar med barnkonventionen tillsammans med barngruppen pratar vi ofta om barnens integritet. Barnen lär sig att säga NEJ och visa stopp med handen. På toaletten har man rätt att vara ifred och göra sina behov, där leker vi inte.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: