Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vad finns i havet?

Skapad 2020-09-18 09:39 i Mellby förskola Partille
Förskola
Vad finns i havet?

Innehåll


Reflektion vecka 39


 


Boksamtal: Viggoboken är tänkt som en bok vi kan läsa för att utveckla språket. Den tar upp olliak kroppsdelar som barnen fick peka på. Vi pratade också kring prepostioner.


En bok om hajar för de äldre: Ganska svår bok men gav ändå en del spännande reflektioner från barnen. De pratade om sjuksköterskehajen och ballonghajen. Finns de på riktigt? Det var också spännande att hajen kunde simma lika fort som en moped eller max till 70 km/h.


Vi funderar kring att om vi skall fortsätta med den boken kan vi välja ut de sidor som vi tycker är spännande och kan ge barnen något att utforska.


 


Vatten: Vi hade också funderat kring hur vi skulle kunna möta barnen i projektet kring havet. Vi dukade fram en station kring vatten med ganska små skålar med vatten. Barnen fick hälla, ösa, känna och utforska vattnet. Med hade vi två kaplastavar och en sten. Tillsammans testade vi och släppa ner en kapplastav i taget. DE flyter! Sedan testade vi med stenen, den flyter inte! Sedan fortsatte barnen att testa mera. Efter ett tag testade ett barn att lägga stenen på kapplastaven då flyter den. Detta var ett roligt experiment kring vatten som vi kan utforska närmare.


 


Fiskar i havet: Vi fortsatte att arbeta med vårt hav som vi ska placera inne i lekhallen nästa vecka. Barnen fick rita, limma, klippa. Detta för att utforska nytt material och sedan få en känsla av det viktiga att få bli delaktiga i vårt gemensamma utrymme i lekhallen.


Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: