Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Friidrottstekniker

Skapad 2020-09-18 10:33 i Ringstorpsskolan Helsingborg
LPP I FRIIDROTT
Grundskola 1 – 2 Idrott och hälsa
Du skall utveckla din förmåga i de grundläggande teknikerna inom löpning, hopp och kast.

Innehåll

FRIIDROTT

Mål för elev

Du skall utvecklas samt bli bättre på din förmåga i de grundläggande teknikerna i löpning, hopp och kast.

Innehåll

Du kommer att få lära dig grunderna och tekniken inom delar av friidrottens olika grenar. Sprintlöpning,distanslöpning. längdhopp, Kast.

Genomförande

Du kommer att få möjlighet att prova på, träna och förbättra dig i de olika grenarna. Detta kommer att genomföras utomhus under perioden fram till v42.

Bedömning

Har god koordination och uppvisar förståelse, för de olika teknikerna i de olika momenten för friidrott. Delta efter bästa förmåga i de olika grenarna. Visar på en förståelse inom säkerhetstänket.

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Grovmotoriska grundformer, till exempel springa, hoppa och klättra. Deras sammansatta former i redskapsövningar, lekar, danser och rörelser till musik, såväl inomhus som utomhus.
  Idh  1-3
 • Lekar och rörelse i natur- och utemiljö.
  Idh  1-3
 • Säkerhet och hänsynstagande i samband med lekar, spel och vid natur- och utevistelser.
  Idh  1-3

Matriser

Idh
FRIIDROTT

Till viss del
Relativt väl
Väl
Röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten. Exempel: Eleven har provat på de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Eleven har genomfört en del lätta former av fysisk träning såsom , koordinations-, spänst och vighetsträning. Eleven tillämpar till viss del den teknik och rörelsemönster för de moment vi genomfört. Genomföra med viss kvalité: Frekvens, stil, ambition, aktivitetsnivå.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten. Exempel: Eleven är förtrogen i de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Eleven har genomfört samtliga former av fysisk träning såsom, koordinations-, spänst och vighetsträning. Eleven tillämpar den teknik och rörelsemönster för de moment vi genomfört. Genomföra med god kvalité: Frekvens, stil, ambition, aktivitetsnivå.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten. Exempel: Eleven här väl förtrogen i de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Eleven har väl genomfört samtliga former av fysisk träning såsom , koordinations-, spänst och vighetsträning. Eleven tillämpar all den teknik och rörelsemönster för de moment vi genomfört. Genomföra med väldigt god kvalité: Frekvens, stil, ambition, aktivitetsnivå.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: