👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spanska åk 9 - Mis vacaciones (v. 39 - 41)

Skapad 2020-09-21 10:54 i Gubbängsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F – 9
Arbetsområde: Mis vacaciones Syfte: Förstå innehållet i talat språk och texter där man berättar om sitt sommarlov och sina planer för kommande år. Kunna beskriva sitt sommarlov och vad man ska göra året som kommer i tal och skrift, utveckla olika språkliga strategier, samt reflektera över livsvillkor och kulturella företeelser i olika sammanhang i den spansktalande världen och jämföra med egna erfarenheter. Innehåll: Kunna beskriva vad man har gjort på lovet och vad man ska göra i framtiden. Reflektera över livsvillkor och kulturella företeelser i Argentina och jämföra med egna erfarenheter.

Innehåll

¡Mis vacaciones

  • TB (Textbok) s. 12 - 23
  • ÖB (Övningsbok) s. 16 - 29

Detta kommer du lära dig:

- Kläder

- Semesterord

- Årstider

- Väder

LÄXA 3: Torsdag Vecka 40

 

Intro: Mis vacaciones

  1. TB (Textbok) s. 12 - 13

    ÖB (Övningsbok) s. 16 - 18 

Online uppgifter: Mis vacaciones

 

A. ¿Cómo ha sido el verano?

TB (Textbok) s. 14 - 15

ÖB (Övningsbok) s. 19 - 21

Online uppgifter: ¿Cómo ha sido el verano?

 

B. El fin de las vacaciones

TB (Textbok) s. 14 - 15

ÖB (Övningsbok) s. 22 - 24

Online uppgifter: El fin de las vacaciones

 

Om Argentina

TB (Textbok) s. 18 - 19

ÖB (Övningsbok) s. 25 - 26

 

LÄXA 4: Torsdag Vecka 41

Uppgifter

  • Åk 9 - Läxa 4 Mis vacaciones (v.41)

  • Åk 9 - Läxa 3 Mis vacaciones (v.40)

Matriser

Spanska åk 9 - Mis vacaciones (v. 39 - 41)

Mis vacaciones - Capítulo 1

Förstå innehållet i talat språk och texter där man berättar om sitt sommarlov och sina planer för kommande år. Kunna beskriva ovanstående i tal och skrift, utveckla olika språkliga strategier, samt reflektera över livsvillkor och kulturella företeelser i olika sammanhang i den spansktalande världen och jämföra med egna erfarenheter.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Läsa
Du förstår det mest väsentliga i enkla texter och dialoger i skrift där man berättar om sitt sommarlov och sina planer för kommande år. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet – t.ex. genom att göra uppgifter i övningsboken. Du kan välja och använda någon strategi för läsning.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och tydliga detaljer i enkla texter och dialoger i skrift där man berättar om sitt sommarlov och sina planer för kommande år. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet – t.ex. genom att göra uppgifter i övningsboken. Du kan i viss utrsträckning välja och använda strategier för läsning.
Du förstår helheten och väsentliga detaljer i enkla texter och dialoger i skrift där man berättar om sitt sommarlov och sina planer för kommande år. Du visar din förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet – t.ex. genom att göra uppgifter i övningsboken. Du kan i viss utsträckning välja och använda strategier för läsning.
Lyssna
Du förstår det mest väsentliga i tydligt tal där man berättar om sitt sommarlov och sina planer för kommande år. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet – t.ex. genom att göra uppgifter i övningsboken. Du kan välja och använda någon strategi för lyssnande.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och tydliga detaljer i tydligt tal där man berättar om sitt sommarlov och sina planer för kommande år. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet – t.ex. genom att göra uppgifter i övningsboken. Du kan i viss utsträckning välja och använda strategier för lyssnande.
Du förstår helheten och väsentliga detaljer i tydligt tal där man berättar om sitt sommarlov och sina planer för kommande år. Du visar din förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet – t.ex. genom att göra uppgifter i övningsboken. Du kan i viss uträckning välja och använda strategier för lyssnande.
Skriva
Du kan skriva enkla och begripliga texter och dialoger där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer. Du kan göra enstaka enkla förbättringar av dina egna texter av olika slag – t.ex. proyectos. I skriftlig interaktion där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer kan du uttrycka dig enkelt ochbegripligt med ord, fraser och meningar. Du kan välja och använda dig av någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Du kan skriva enkla, relativt tydliga och till viss del sammanhängande texter och dialoger där du presenterar och beskriver någon, berättar om intressen och framtidsplaner. Du kan göra enkla förbättringar av dina egna texter av olika slag – t.ex. proyectos. I skriftlig interaktion där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer kan du uttrycka dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar. Du kan välja och använda dig av några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Du kan skriva enkla, relativt tydliga och relativt sammanhängande texter och dialoger där du presenterar och beskriver någon, berättar om intressen och framtidsplaner. Du kan göra enkla förbättringar av dina egna texter av olika slag – t.ex. proyectos. I skriftlig interaktion där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer kan du uttrycka dig.enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Du kan välja och använda dig av flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Prata
Du kan formulera och uttrycka dig enkelt och begripligt i tal där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer. I samtal/interaktion med andra där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer kan du uttrycka dig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar. Du kan använda dig av någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Du kan formulera dig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande i tal där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer. I samtal/interaktion med andra där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer kan du uttrycka dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar. Du kan använda dig av några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Du kan formulera dig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande i tal där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer. I samtal/interaktion med andra där du beskriver ditt sommarlov och vad du ska göra året som kommer kan du uttrycka dig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Du kan använda dig av flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen
Kulturella aspekter
Du kan i enkel form kommentera några företeelser i Argentina samt jämföra med egna erfarenheter och kunskaper.
Du kan i enkel form kommentera några företeelser i Argentina samt jämföra med egna erfarenheter och kunskaper.
Du kan översiktligt kommentera kommentera några företeelser i Argentina samt jämföra med egna erfarenheter och kunskaper.