Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Verksamhetsplan Körsbär 2020-2021

Skapad 2020-09-22 12:44 i Bräcke förskola Kungälv
Förskola
Vi vill erbjuda en trygg och lärorik utbildning som utgår från Lpfö 18. Barnen ska tycka det är roligt att komma till förskolan och känna att de blir sedda, hörda och respekterade för den de är.

Innehåll

Verksamhetsplan Körsbär 2020-2021 

I början av varje termin lägger vi på Körsbär stort fokus kring arbetet med vår grundverksamhet men detta är även något vi arbetar med kontinuerligt under terminen. Vi har fasta rutiner och regler som präglar vår verksamhet varje dag vilket skapar trygghet för barnen. Grundverksamheten handlar också om att ständigt sträva efter att varje barn ska känna trygghet och glädje i allt vi gör och att vi skrattar mycket tillsammans. En verksamhet där leken står i centrum och där vi inspirerar till nyfikenhet och lust att lära. Vi arbetar återkommande med att värna om hur vi är mot varandra och hur viktigt det är att visa respekt till varandra och till allt levande i vår miljö. Vi arbetar efter läroplanen och vårt mål är att skapa en lustfylld och likvärdig förskola för alla. 

 

Våra prioriterade mål: 

 • Social kompetens 
  Vi vill att alla barn ska kunna leka med alla i gruppen och se positivt på varandras olikheter. Vi kommer att arbeta med värdegrunden och hur man är en bra kompis. Vi kommer att lägga fokus på alla människors lika värde och de mänskliga rättigheterna. Genom aktivitetstavlan ges barnen möjlighet att prova olika aktiviteter och kompis konstellationer.   

 • Leken 
  I leken ges barnen möjlighet att arbeta med så gott som alla mål i Lpfö 18. Vi pedagoger kommer att vara närvarande och delaktiga i leken för att på så sätt kunna hjälpa barnen med konfliktlösning och att vidareutveckla sin lek. Genom att vara närvarande och delaktiga i leken kommer vi även att kunna arbeta förebyggande mot diskriminering och kränkande behandling. 

 • Hållbar utveckling 

Vi kommer genom Grön Flagg och vårt tema “Sopsamlarmonster” att på ett lustfyllt sätt väcka barnens intresse för sopsortering och hållbar utveckling. Vi vill att barnen ska få möjlighet att tillägna sig ett varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö samt natur och samhälle. 

 

Teman och tvärgruppsaktiviteter: 

 • Grön Flagg  

 • Tema “Sopsamlarmonster”  

 • Hjärtestunder  

 • Arbete med Barnkonventionen 

 • ”15 klubben” 

 • Skogsbusarna  

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: