Vi har valt att utgå från en boken Den fantastiska Ballongresan. Detta för att det är ett arbetssätt som barnen är bekanta med.
Boken kommer beröra områden som te x kulturell identitet, mångfald och hur det ser ut i andra delar i världen.
Eftersom barnen visat intresse för Blueboot som finns på förskolan så kommer vi även introducera barnen i programmering i vårt projekt.
Under arbetets gång kommer barnen få vara med och påverka vad vi fokuserar på i berättelsen.
Att barnen får en ökad förståelse för andra kulturer och andra språk te x vad man leker för lekar i andra länder, att det finns olika språk i världen, vad äter man för mat i andra länder.
Stärka barnen i deras kulturella identitet.
Barnen ska kunna utföra enkel programmering både analogt och digitalt och kunna använda sig av begrepp inom programmering.
Barnen vågar uttrycka sina tankar, åsikter och önskemål och på så sätt påverka projektet.
Vi kommer utgår från boken Den fantastiska Ballongresan och resa jorden runt.
Genom observationer, dokumentationer och reflektioner.
"Läroplanen innehåller inga mål för vad enskilda barn ska uppnått vid olika tidpunkter eller i olika åldrar. Det finns inte heller fastställda normer eller nivåer för barns förmågor eller kunskaper. Kunskapen om varje barns lärande och utveckling ska heller inte användas för att kategorisera, sortera eller jämföra barnen, utan utgör underlag för planering av den fortsatta verksamheten med barnen." Utbildningsdepartementet: Förskola i utveckling – Bakgrund till ändringar i förskolans läroplan. s.19
" Målen anger en riktning att sträva mot i förskolans pedagogiska verksamhet och därmed den förväntade kvalitetsutvecklingen i förskolan. Målen är därför inte utformade som mål att uppnå eller krav på jämförelser mellan enskilda barn." Utbildningsdepartementet: Förskola i utveckling – Bakgrund till ändringar i förskolans läroplan. s.6
"Målen anger inriktningen på förskolans arbete och därmed också den förväntade kvalitetsutvecklingen i förskolan." (Lpfö98/16 s.8)