Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Snurran

Skapad 2020-09-23 18:19 i Blåsippans fsk Sandviken
Förskola
Pedagogisk dokumentation. Här lägger Igelkotten in vår planering och hur vi tänker fortsätta vårt arbete på avdelningen.

Innehåll

23/9

Vart är vi:

Inskolningstider. Vi arbetar hårt med normer och värden. Vi försöker få en trygg barngrupp genom att finnas nära. Vi är noga med rutiner och håller dessa så gått det går för att skapa trygghet. Vi ser att baren är nyfikna på varandra och vill gärna försöka leka gemensamt. Deras lekstrategier är inte alltid de bästa då de ofta startar med en knuff.

Vi har haft en tuff period med många i personalen sjuka i huset.

Vart ska vi:

Vi arbetar med värdegrund, trygghet, normer och värden.

Vi väntar in vilket tema som vi ska arbeta med.

Hur gör vi:

Vi ser att barnen ofta tar leksaker av varandra. Vi måste börja arbeta med orden ledigt och upptaget igen så barnen får en förståelse för när en sak är upptaget. Vi arbetar även mycket med ordet Stop och att visa med handen. Vi har några barn som knuffas. För att motverka detta arbetar vi nära barnen för att minimera knuffar och konkurrens kring leksaker. Vi vill även hålla oss nära barnen för att ge dem en trygg start och för att de ska få chans att få komma med i gemenskapen och i leken.

Vi är med i leken och försöker motverka de dåliga lekstrategierna som uppkommer för att påvisa hur man kan göra för att leka tillsammans med andra.

Hur blev det:

9/10

Vi arbetar fortfarande mycket med orden ledigt och upptaget. Vi tycker att den gemensamma leken utvecklas varje dag. Den leken håller på i längre stunder än förut och fler och fler barn vill vara med. Tack vare detta har barnen upptäckt fler lekkompisar. Vi har inte samma oro i barngruppen efter inskolningarna. Inskolningarna har gått väldigt bra och barnen har blivit trygga snabbt. Vi arbetar med att hålla våra rutiner för att skapa trygghet under dagen. Vi har bestämt en gruppindelning för barnen. En grupp med de äldsta barnen och 2 grupper med blandade åldrar. 

Vi planerar att göra det höstligt på avdelningen. Vi kan plocka löv och pyssla med dessa.

Måla löv och sätta på ögon.

Hitta en gren för att ha på avdelningen. 

 

 

Vi tar fram höstsånger. När löven faller (björnen sover). Jag gillar hösten och Jag öppnar fönstret och tittar ut. Vi börjar använda tecken för vilket väder det är ute. 

Snart Halloween. Vi pratar pyssel

Fylla ballonger med potatismjöl och måla "pumpor"

Trycka händer som spindlar

Dekorera satsumas och äta på samlingen med barnen. 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: