Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projektplanering2 Projektbeskrivning Påfågeln Röd

Skapad 2020-10-05 13:03 i 181341 Förskolan Morkullan Stockholm Farsta
Förskola
Intresse- och nyfikenhetsbaserat lärande med inriktning på social och ekologisk hållbar utveckling.

Innehåll

Projektfråga: En annorlunda energiagent! Hur gör vi för att ta hand om oss själva, varandra och vår miljö?
 
Projektbeskrivning:
VAD: Vi kommer sammanföra vårt konstprojekts budskap om att vara Annorlunda med Energiagenternas initiativ för en Hållbar utveckling och Kanins och Igelkotts olika kompis-dilemman i Kompis-böckerna. Vi kommer sammankoppla El´bovens knasiga upptåg med rörelse och dans. Agent Ström är väldigt tydlig och konkret vilket går bra ihop med Skapande, Teknik och Konstruktion.
VARFÖR: Vi ser att behovet framför allt ligger i Normer och värden, det sociala samspelet. Samtidigt ligger intresset i barngruppen i Teknik och Skapande. Vi är nyfikna på barnens tankar och funderingar kring hur en bra kompis verkligen är och där kommer vi fördjupa oss.
HUR: Konstprojektet baseras på en kort saga som handlar om en annorlunda skog och Energiagenterna har en mängd material i form av ”Energiuppdrag” bland annat sånger, ramsor och lekar. Detta kommer präglas av värderingarna att det är bra att vara annorlunda men hela tiden ställas mot frågor som Hur är vi bra kompisar? eller Hur säger vi förlåt? Vi arbetar i tre mindre grupper för att i mesta mån tillgodose gruppens behov av tid och ro till lärande. Vi kommer använda oss av dramatisering, experimenterande, pedagogisk litteratur samt skapande med olika material.

Kopplingar till läroplanen

  • respekt och förståelse för alla människors lika värde och de mänskliga rättigheterna, och
    Lpfö 18
  • förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,
    Lpfö 18
  • förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: