Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Instrumentkunskap Åk 7 HT-20

Skapad 2020-10-08 13:03 i Hässelby Villastads skola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 – 9 Musik
Du ska lära dig om de kompinstrument vi använder i musiksalen.

Innehåll

Du ska lära dig namnen på kompinstrumentens delar (gitarr, piano, bas och trummor). Du ska lära dig förstärkarnas funktioner och hur man kopplar instrumenten rätt. Du ska lära dig hur man läser ackordtabeller och tabulaturer.

 

Matriser

Mu
Instrumentkunskap åk 7 HT-20

E
D
C
B
A
Kriterier
Du kan med viss säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang. Det innebär att du känner igen och kan namnen på några av delarna på de vanligaste komp-instrumenten (gitarr, piano, bas och trummor)
Du kan med relativt god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang. Det innebär att du känner igen och kan namnen på de flesta av delarna på de vanligaste komp-instrumenten. Du vet även hur man läser ackordtabeller på gitarr och piano.
Du kan med god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang. Det innebär att du känner igen och kan namnen på nästan alla delar på de vanligaste komp-instrumenten. Du vet även hur man läser ackordtabeller på gitarr och piano och tabulatur på bas.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: