Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Musik Ht 20

Skapad 2020-10-08 13:33 i Ånestadsskolan Linköping
Grundskola F Musik
Du kommer under hösten att få lära dig om musik från olika genrers och kulturer. Du kommer också att få sjunga och spela instrument i olika genrers.

Innehåll

Undervisning

Du kommer att tillsammans med din grupp att sjunga och spela i olika genrers. Du kommer också att spela enkla melodier på piano samt lära dig något ackord på gitarr och ett enkelt trumkomp på trummor. Du kommer tillsammans att träna puls och rytm och du kommer också få se olika youtubeklipp med musik ifrån olika delar av världen. Du lär dig genom att din musiklärare först visar och att du sedan får träna själv på de olika instrumenten. Undervisningen bedrivs i huvudsak genom att alla gör samma sak.

 

Begrepp

Puls, rytm, melodi, ackord, namn på instrument, vers och refräng

 

Bedömning

Det viktigaste i åk 4 är att våga prova och att göra sitt bästa. Genom att vara aktiv och delta under lektionen så tränar du dina förmågor och visar vad du kan.

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i gemensam sång och följer då i någon mån rytm och tonhöjd.
  Mu  E 6
 • Eleven kan även spela delar av en enkel anpassad melodi-, bas- och slagverksstämma samt bidra till ackompanjemang på ett ackordinstrument med några ackord.
  Mu  E 6
 • Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument i viss mån med timing.
  Mu  E 6
 • Dessutom kan eleven med viss säkerhet urskilja och ge exempel på musikaliska karaktärsdrag från olika genrer och kulturer.
  Mu  E 6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: