Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott och hälsa

Skapad 2020-10-08 14:51 i Gubbängsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F
Hälsa och livsstil är ett kunskapsområde som handlar om kroppsliga, mentala och sociala delar. Under den här perioden kommer vi att ha fokus på de kroppsliga och mentala effekterna av olika träningsformer. Upplevelsen av aktiviteterna är det centrala. Du ska lära dig att kroppen och ditt välmående påverkas av aktiviteterna. Du kommer att få arbeta med texter om kroppsliga och mentala effekter av träning, samt göra praktiska övningar som du ska kunna samtala och reflektera kring. Du kommer att få göra fylla i en träningsdagbok, och börja att arbeta med argumenterande skriftlig uppgift där du ska lyfta fram tre argument för att fysisk aktivitet är bra för hälsan.

Innehåll

Vecka 42: Tema: "Vad vet du om hälsa?" Gå igenom olika centrala begrepp. Arbeta med fysiska aktiviteter där man kan använda begreppen.

Vecka 43: Tema: Träna på att samtala om och reflektera över fysiska aktiviteter och koppla det till sin hälsa och välmående. Börja med träningsdagbok som kopplas till de aktiviteter vi arbetat med. Aktiviteter och träna på att skriva en argumenterande text om ämnet hälsa.

Vecka 45: Tema: Träna på att samtala om och reflektera över fysiska aktiviteter och koppla det till sin hälsa och välmående. Fortsätta med träningsdagbok.  Aktiviteter och träna på att skriva en argumenterande text om ämnet hälsa. Bli klar med den argumenterande texten och lämna in den.

 

Uppgifter

  • Hälsa och livsstil

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: