Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tristan och Isolde - Läsförståelse

Skapad 2020-10-23 13:08 i Lekstorpsskolan Lerum
Grundskola 4 – 6 Svenska Svenska som andraspråk
Vi arbetar med texten Tristan och Isolde och svarar på frågor om texten.

Innehåll

Vi kommer under ett par veckor att arbeta med texten Tristan och Isolde och svara på frågor som tillhör texten.

Matriser

Sv SvA
Tristan och Isolde - Läsförståelse

Rubrik 1

  • Sv  4-6   Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap, både de uttalade och sådant som står mellan raderna.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
  • Sv  4-6
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med flyt genom att använda lässtrategier på ett i huvudsak fungerande sätt. Genom att göra enkla, kronologiska sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med viss koppling till sammanhanget visar eleven grundläggande läsförståelse.
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med gott flyt genom att använda lässtrategier på ett ändamålsenligt sätt. Genom att göra utvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med relativt god koppling till sammanhanget visar eleven god läsförståelse.
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med mycket gott flyt genom att använda lässtrategier på ett ändamålsenligt och effektivt sätt.Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med god koppling till sammanhanget visar eleven mycket god läsförståelse.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: