Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Motorik och lekar/spel - årskurs 4

Skapad 2020-10-25 19:34 i Vattholmaskolan Uppsala
Grundskola 4 Idrott och hälsa
Många aktiviteter kan tränas in på ett lekfullt sätt med hjälp av olika redskap. Med hjälp av stor variation i undervisningen kommer du att ges möjlighet att utveckla många olika färdigheter.

Innehåll

Undervisningen i idrott och hälsa ska ge dig möjlighet att utveckla din förmåga att röra dig allsidigt i olika fysiska sammanhang. Du ska även ges möjlighet att utveckla din samarbetsförmåga och respekt för andra genom att följa regler och ta hänsyn.

 

Bedömning

Eleven bedöms på sin förmåga att variera och anpassa sin teknik och sina rörelser till aktiviteten och sammanhanget samt förmågan att följa regler och samarbeta i grupp och lag.

 Undervisning:

Du ska ges tillfälle att träna på:

  • Teknik och rörelsemönster i olika idrotter och lekar 
  •  Att samarbeta i ett lag

Tillämpning

Under den senare delen av höstterminen i årskurs 4 kommer vi arbeta med olika uppvärmningslekar, badminton, hinderbanor, redskaps- och akrobatikövningar, hopprep, doppboll. 

 

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Sammansatta grundformer i kombination med gymnastikredskap och andra redskap.
    Idh  4-6

Matriser

Idh
Kunskapskrav

Ej godtagbara kunskaper
Godtagbara kunskaper
Mer än godtagbara kunskaper
Utvecklade kunskaper
Delta & anpassa rörelser
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: