👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projektplanering 2 Björken

Skapad 2020-10-30 09:57 i 181361 Förskolan Solrosen Stockholm Farsta
Förskola
Projekt fråga: Hållbarhet - för oss och vår planet

Innehåll

Projektbeskrivning:

Vad:  Vi upplever att barnen är mycket intresserade av rörelse och kroppen samt av hur vår natur fungerar, hur allt hänger ihop på vår planet och i universum. De har många frågor och vill ta reda på fakta och kunskap. Därför har vi valt att arbeta med hållbarhet ur olika synvinklar. Dels vår egna hållbarhet, hur vi ska må bra och ha god hälsa, samt hållbarhet för vår miljö, vår planet.

Syfte: Vi vill att barnen ska känna tillhörighet, trygghet, glädje i vår grupp och i ett större perspektiv.  Att de ska känna nyfikenhet och lust att tillsammans med oss söka kunskap om hur vi både kan påverka vår egen hälsa och vår gemensamma miljö på ett gott sätt. 

Hur gör vi detta och hur går vi vidare: Vi arbetar i delprojekt med hälsa och rörelse, natur och just nu vatten. Varje vecka besöker vi skogen och undersöker olika fenomen i naturen. Vi har rörelse varje vecka då vi utmanar barnen i olika aktiviteter. Alla barn ingår en mindre grupp, som en förmiddag i veckan undersöker något speciellt, gör experiment eller skapar något tillsammans i vårt projekt. Barnens frågor och funderingar får styra oss vidare mot nya utmaningar.  

Kopplingar till läroplanen

 • ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.
  Lpfö 18
 • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
  Lpfö 18
 • förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
  Lpfö 18
 • förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling,
  Lpfö 18