Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering Rör-Else

Skapad 2020-11-02 09:42 i Förskolan Hagalund Dibber Sverige AB
Förskola
Tema Rör-Else kommer vara med oss hela hösten. Vi har observerat att det är en stor glädje i gruppen när vi dansar tillsammans. Nu vill vi utmana barnen i olika typer av rörelse, för att främja hälsa, men också sprida glädje i gruppen.

Innehåll

 

Mål:

 

Vi vill att barnen ska utmana sig själva och sina kroppar på den nivån de själva befinner sig. Vi vill att barnen ska bli intresserade att utmana sig själva, samt känna stolthet efteråt.

 

Vi vill i samband med rörelse öva matematiska begrepp och språk med barnen, till exempel praktisera begrepp som över, under, genom, upp, ner, liten, stor med flera.

 

 

Genomförande:

 

Vi kommer fortsätta att dansa tillsammans med barnen då det är ett stort intresse. Vi kommer leka olika rörelselekar, samt ha miniröris där vi övar oss på att röra oss på olika sätt. Några barn har redan testat yoga, detta kommer vi också fortsätta med då det kan vara både avslappnande och utmanande för kroppen på samma gång.

 

Vi kommer att bygga hinderbanor som barnen behöver ta sig över. Vi kommer börja gå på utflykt för att barnen ska få fler utmaningar än de som finns på gården.

 

 

Dokumentation:

 

Vi kommer dokumentera det barnen gör på förskolan via Unikum och hänga upp dokumentation på avdelningen för att barnen ska få chansen att inspireras av varandra. Vi får då även en möjlighet att tillsammans med barnen titta på och prata om det vi har gjort.

 

Utvärdering - uppföljning:

 

Om några veckor är det dags för utvärdering. Vi kommer då titta på hur projektet har gått, vad som intresserat barnen, samt hur vi ska gå vidare.

 

 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: