Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

GROVPLANERING STJÄRNAN 2020/21

Skapad 2020-11-03 10:39 i Diseröd fritidshem Kungälv
Grundskola F

Innehåll

Grovplanering Stjärnan 2020/2021     

 

Vår verksamhet i korta drag

 

Utelek
Vi är ute varje dag efter skolans slut. Det är viktigt att barnen har kläder efter väder. 

 

Fri lek
Vi prioriterar och ger stort utrymme till den fria leken både ute och inne. Lokalerna är anpassade för olika verksamheter.

Skapande
Vi erbjuder alla barn att arbeta med skapande material så som pärlor, tyg, garn, papper och lera. Vi har tillgång till en ateljé där vi kan skapa med olika grupper.

 

Rörelse
Vi använder oss av vår lekhall ”Torget” dit vi går med olika lekgrupper för både fri lek och styrd lek.

 

Lovaktiviteter
På loven finns det tillfällen till både fri lek, styrda aktiviteter och lugna stunder. Ibland ser vi på film eller gör utflykter i närområdet.


Höstens aktiviteter

Stjärnutmaningen 

På måndagar får barnen olika utmaningar där allas resultat är viktigt då vi räknar samman och får en summa för vad hela gruppen klarade tillsammans. Se tavla i hallen.

 

Önskeleken 

På onsdagar får barnen leka en lek tillsammans. Oftast är vi i vår lekhall “Torget”. De har själva fått vara med och önska olika lekar. Ibland blir det deras önskemål leker och ibland blir det någon lek vi pedagoger har valt ut.Kreativt skapande

På torsdagar får barnen måla, göra olika pyssel med papper, lera m.m som vi har planerat. Vi följer årstiderna och ni kan se barnens alster i hallens båda glasskåp och på hallens väggar allteftersom vi gör nya saker.

 

Fredagsfritids
fredagar är det ingen skola, bara fritids. På förmiddagarna (08.40-12.35) kommer barnen i den tredje förskoleklassen ner och har fritids tillsammans med oss. Vi har erbjuder någon planerad aktivitet varje fredag där barnen deltar uppdelade i mindre grupper. Vi äter också lunch tillsammans. Senare, på eftermiddagarna när de andra barnen gått upp till sina fritids, är vi både ute och inne och barnen har då fri lek.


Måltider

 

Frukost
Vi äter frukost varje dag kl. 7.30-08.00. Om ditt barn ska äta frukost är det viktigt att barnet är på fritids senast 7.30! Det är viktigt för att ert och andra barn skall få matro och hinna äta i lugn och ro innan förskolans barn kommer in i matsalen kl. 8.00. Efter frukost går alla barn ut på rast. Vi är ute till det ringer in kl.8.40.

 

Lunch 

Vi äter lunch varje dag kl.10.30-11.00.

 

Mellanmål
Vi äter mellanmål varje dag kl. 13.45-14.20. Övrig information

Unikum

Vi andvänder Unikum för att skicka ut information till er vårdnadshavare. Vi skickar vårt “STJÄRNINFO” när vi har något att säga/meddela. Det går iväg som ett vanligt e-post meddelande och kommer till den e-post som ni själva lagt in i Unikum.

Skola 24

Nu använder vi oss av Skola24 där ni ska lägga in barnets schema och även göra tillfälliga ändringar. Vid tillfälliga ändringar som tandläkarbesök osv är vi tacksamma över att ni också lägger ett sms, då det är ett snabbare sätt för oss att ta del av er information. 

Det går också att lämna ett meddelande i Skola 24 till oss. Dock kan vi endast läsa detta den aktuella dagen meddelandet gäller, inte i förväg tyvärr. OBS! Ni kan endast göra tillfälliga ändringar då dessa förkortar eller tar bort barnets dag helt. Vid tillfälligt behov att förlänga dagen för ert barn får ni skicka oss ett SMS så kan vi lägga in det åt er.

När det blir dags för lovdagar kommer ni få en lovförfrågan skickad till den e-post ni själva lagt in i Skola 24. Det finns alltid en sistadag att besvara lovförfrågan. Efter detta datum stängs förfrågan och ni kan inte längre besvara den.Öppettider

Stjärnans fritidshem öppnar 07.00 och stänger 16.30. Vid behov av omsorg kl. 06.00-07.00 och kl.16.30-18.00 får barnen vara på skolan på fritidsavdelningen Sorken. Vi hämtar barn uppe på Sorken varje morgon kl. 07.00 och vi går upp med barn till Sorken varje eftermiddag kl. 16.30.


Telefonnummer

Stjärnan 0702-830312 

Sorken 0725-002413

På skoltid mellan 8.40-12.35 har vi ingen möjlighet att svara i telefon, lämna gärna ett meddelande så läser vi av efter 12.35.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: