👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skapande

Skapad 2020-11-04 13:18 i Kalvalyckans förskola Kristianstad
Förskola
Barnen har visat ett gemensamt intresse för att skapa. Vi vill skapa tillfällen för dem att utforska olika former av skapande, tekniker och samtidigt träna sina sociala färdigheter.

Innehåll

Vi har sett och upplevt att barnen har ett gemensamt intresse för att skapa, och vi vill erbjuda dem möjligheten att utforska olika material, verktyg och tekniker. För en del av barnen blir det första gången och en del får använda sina tidigare erfarenheter - ett tillfälle att utvecklas tillsammans och ge varandra inspiration. 

Syfte: Att följa barnens intressen och erbjuda dem mer aktiviteter som innefattar skapande i olika former. Ytterligare ett sätt för dem att uttrycka sig i kombination med ett lekfullt lärande.

Mål: Att varje barn ska få möjlighet att tillägna sig kunskap om hur man kan skapa på olika sätt. Grundläggande kunskap för hur vi kan använda olika skapandematerial, verktyg och tekniker.

Aktiviteter:

I kombination med vårt utforskande av vatten kommer vi att erbjuda barnen tillfällen att skapa på olika sätt.

Måla, klippa, klistra är exempel på tekniker vi kommer använda oss av.

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
  Lpfö 18
 • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18
 • förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,
  Lpfö 18
 • förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.
  Lpfö 18
 • upplever att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker,
  Lpfö 18