👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spanska 6 v. 43-51

Skapad 2020-11-04 15:06 i Spånga grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Moderna språk - språkval
Gemensamt inom EU är målet: "att alla medborgare förutom sitt modersmål, även ska kunna kommunicera på ytterligare två språk." För att få allsidiga språkkunskaper jobbar vi med 5 färdigheter, indelade i två grupper: reception: läsa och höra produktion: skriva, tala och samtala

Innehåll

VAD gör vi:

Vi bygger upp ett basordförråd. Dessa ord t.ex. siffror, har man nytta av hela tiden.

grammatiken repeterar vi användningen av obestämd och bestämt artikel "un/una" respektive el/la". Följ länken till Youtube ifall du vill repetera grammatiken.

 

Kapitel: 1-7

Vecka: 43-51

 

Prov: torsdag vecka 48, 26 november, 2020

 

 

VARFÖR gör vi det:

Skolverket skriver i Lgr11: 

"Undervisningen i ämnet moderna språk ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i målspråket och kunskaper om områden och sammanhang där språket används samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften."

 

Forskningen säger att svenskar generellt är mycket bra på engelska, men det finns en grundläggande attityd att det räcker med engelska, och det märks tydligt i skolan.

Vi lärare vill påminna om att flerspråkighet är en styrka. I läroplan för grundskolan står det att "språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade". Förutom att språkkunskaper gör det möjligt för mig att kommunicera med fler personer och i olika sammanhang, så utvecklas även man själv som individ. T.ex. hittar jag olika sidor av mig själv eftersom man uttrycker sig olika på olika språk, kroppen aktiveras så att hjärnan växer genom att antalet neutroner växer (The Guardian).