Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bollspel och lekar

Skapad 2020-11-04 16:50 i Malmslättsskolan Tokarp Linköping
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Inom bollspel så ingår bland annat spelen fotboll, handboll, innebandy, basket, volleyboll, racketspel och frisbee.

Innehåll

Upplägg

Inom momentet bollspel så kommer du att få prova på olika sorters bollspel som både sker individuellt och i grupp med andra elever. Exempel på olika lagspel är fotboll, handboll, innebandy, basket, volleyboll, racketspel och frisbee.

 

Bedömning

Inom bollspel bedöms din individuella teknik och din förmåga att delta i lagspel/samspel.

Matriser

Idh
Bollspel

Rubrik 1

Nivå 1
F
Nivå 2
E
Nivå 3
C
Ny nivå
A
Aspekt 1
Bollspel
  • Idh  7-9
  • Idh  E 6
  • Idh  C 6
  • Idh  A 6
Har deltagit i för liten omfattning för att kunna bedömas.
Deltar efter egen förmåga i olika bollspel och känner till de vanligaste reglerna. Kan utföra enkla övningar. Anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget. Medverkar till viss del att spelet utvecklas till ett lagspel/samspel.
Deltar aktivt och visar god grundteknik i spelet samt anpassar sina rörelser relativt väl efter de olika spelens idéer och uppbyggnad. Väljer strategier som medverkar till att spelet når sitt syfte och anpassar sig till med- och motspelare. Medverkar till att spelet utveckla till ett lagspel/samspel.
Visar mycket goda tekniska färdigheter och anpassar sina rörelser väl efter de olika spelens idéer och uppbyggnad. Väljer effektiva strategier som i hög grad medverkar till att spelet når sitt syfte och är en mycket god lagspelare. Medverkar i hög grad till att spelet utveckla till ett lagspel/samspel.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: