Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Basket åk 7

Skapad 2020-11-08 16:05 i Segeltorpsskolan Huddinge
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil är grundläggande för människors välbefinnande. Att ha färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället.

Innehåll

Momentet pågår mellan v. 46-49

Vi kommer att arbeta med följande under momentet:

- Passningar
- Bollbehandling och steg
- Spel

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  E 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  C 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  A 9

Matriser

Idh
Rörelse åk 7

Bedömning

Bedömningen av momentet kommer att ske genom följande: - Observationer under hela lektionsserien - Matchspel i slutet av momentet
E
C
A
Kunskapskrav
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Konkretisering av kunskapskrav
-I lekar, spel och idrotter kan du ibland utföra komplexa rörelser. -Du är delaktig och medverkar ibland till att leken/spelet når sitt syfte. -Du använder dig ibland av den teknik som krävs för aktiviteten. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar ibland med rytm och balans. -Du rör dig ibland med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du behöver flera försök för att utföra rörelser och resultatet varierar. -Du samarbetar ibland med andra personer utifrån aktivitetens syfte.
-I lekar, spel och idrotter kan du ofta utföra komplexa rörelser. -Du är delaktig och väljer ofta strategier/metoder som medverkar till att leken/spelet når sitt syfte. -Du använder dig ofta av den teknik som krävs för aktiviteten. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar ofta med rytm och balans. -Du rör dig ofta med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du kan upprepa rörelser med liknande resultat. -Du samarbetar ofta med andra personer utifrån aktivitetens syfte.
-I lekar, spel och idrotter kan du nästan alltid utföra komplexa rörelser. -Du är delaktig i väsentliga spelfaser och väljer nästan alltid effektiva strategier/metoder som i hög grad medverkar till att leken/spelet når sitt syfte. -Du använder dig nästan alltid av den teknik som krävs för aktiviteten och gör det med god kvalité. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar nästan alltid med rytm och balans. -Du rör dig nästan alltid med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du kan upprepa rörelser med samma goda resultat. -Du samarbetar nästan alltid med andra personer utifrån aktivitetens syfte.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: