Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Personlig och social utveckling 21/22

Örtagårdens förskola, Svedala · Senast uppdaterad: 15 september 2021

Alla barn ska bli sedda, hörda och uppleva sitt egna värde. Vi ska alla jobba för att detta ska bli verklighet på förskolan.

Var är vi? 

Många barn är pigga på att göra nya saker och vara med och delta när vi gör planerade aktiviteter som leds av en vuxen. Barnen är nyfikna på lekmaterial i vår lärmiljö och leker i mindre grupper. De håller på att lära känna varandra så smått men behöver hjälp av vuxna genom samarbetslekar. Barnen behöver hjälp att förstå vad som gäller på avdelningen när det kommer till regler, rutiner för att kunna ta ansvarar för dessa. 

Vart ska vi?

Barnen känner sig nöjda med den man är och det som de gör. De känner trygghet i att be om hjälp tex vid toabesök samt vet att de är trygga på förskolan tex, vid toabesök. Barnen vet att de inte ska röra någon som inte vill det samt att de kan känna sig trygga med att ingen rör mig om jag inte vill det. 

Barnen känner att det är roligt att lära sig saker, utvecklar sin nyfikenhet att leka och kan använda sin fantasi och föreställningsförmåga i olika situationer. 

Barnen känner tillit till sig själv att först prova själv innan de ber om hjälp samt att den känner tillit att hjälpa en kompis.

Att alla barn vågar delta i aktiviteter och känner sig mer trygga med nya saker. 

När barnen pratar vill vi att de känner att deras ord är viktiga och att de blir lyssnade på. När kompisen pratar är jag tyst och lyssnar, detta för att visa respekt och bra kompisanda. 

Alla barn känner sig trygga med vilka regler och rutiner vi har på Salvia samt på Örtagården och kan förhålla sig till dem. 

 

Hur gör vi?

 

I det vardagliga arbetet uppmuntrar vi barnen så att de stärks i sina förmågor samt också i tron på sig själv och sin förmåga. 

Vi har undervisning i både liten och stor grupp som riktar sig mot målen i läroplanen. tex prata om stopp-min kropp. 

Inom detta kluster undervisar vi framförallt transdisciplinärt mot klustret kulturellidentitet motorik och skapande. 

 

 


Läroplanskopplingar

sin identitet och känna trygghet i den samt medvetenhet om rätten till sin kroppsliga och personliga integritet,

nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

självständighet och tillit till sin egen förmåga,

förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,

fantasi och föreställningsförmåga,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback