👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Djur och natur

Skapad 2020-11-10 09:05 i 184411 Förskolan Ålö Stockholm Farsta
Djur och Natur
Förskola
Vi har sett barnens intresse för djur och natur, Var sover djuren på vintern? Vad äter djuren. Var bor djuren? vilka djur lever i Sverige. Vi vill öka barnens förståelse för allt levande omkring oss.

Innehåll

Vad jobbar vi med?

Djur och natur.

Vi fokuserar på de svenska vilda djuren och de djur som finns nära oss i vår omgivning.

 

Varför jobbar vi med det? Syfte?

Vi har sett barnens intresse för djur och natur, Var sover djuren på vintern? Var bor djuren? Finns alla djur i Sverige? Vad äter de? Hur ser djurens bajs ut?

Vi vill öka barnens förståelse för allt levande omkring oss. Hur hänger allt ihop? Syftet är att barnen ska få mer kunskap om omvärlden. Att barnen själva ska utforska och kanske själva hitta svar på vissa av sina funderingar. 

Hur kommer vi jobba med det?

Vi ska prata med barnen i mindre grupperna och se vad dom vet, vilka djur känner barnen till och vilka är de mest intresserade av.

Efter det så börjar processen med att utforska. Det kan bli olika spår med olika barn och det gör att vi lär oss olika saker utifrån samma tema. 

Vi kommer att ha focus på vårt djur och naturliv i närområdet, vi kommer att använda oss av digitala förstoringsglas, USB-microskåp och barnens padda. vi kommer söka information via nätet, böcker och bibliotek.

 

Först ut är ekorren och sniglar. Vi har en familj ekorrar utanför våra fönster som nu fått ungar, vi har även ett ekorrar matställe i ett träd där barnen lägger ut äpplen. Vi har även ett "växthus" med små sniglar som vi följer, där har vi byggt upp egosystemet i minatyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.
    Lpfö 18
  • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
    Lpfö 18
  • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö 18