Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Fysik

·

Alla årskurser

Mekanik (fysik)

Östlyckeskolan, Alingsås · Senast uppdaterad: 15 september 2021

Detta arbetsområde kommer vi jobba med kraft, tryck och rörelse.

Vi kommer göra små laborationer där vi testar fysikens lagar, skriva rapporter, göra övningsuppgifter och ha föreläsningar där ni svarar på instuderingsfrågorna under föreläsningstiden. Allt material finns på klassens NO-mapp i Google drive. Föreläsningar läggs ut allt eftersom.

Det ni ska jobba med är alltså att skriva rapporter, svara på övningsuppgifter och svara på instuderingsfrågor. Vid behov ger jag ut läxa, vilket ni ser i veckoplaneringen och i den detaljerade planeringen. Se den detaljerade planeringen för mer info.

Planering 8C1: https://docs.google.com/document/d/1b3-gb3JyWaD1L7ablbot-cmIKtx_vTJ0ETo2yzwlI_c/edit?usp=sharing

Planering 8C2: https://docs.google.com/document/d/1vVy8P6K0-VyObjE5VqtQfzUAyEieRYL3nbXgz1clwcs/edit?usp=sharing

 


Läroplanskopplingar

Eleven kan samtala om och diskutera frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle och skiljer då fakta från värderingar och formulerar ställningstaganden med enkla motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.

I diskussionerna ställer eleven frågor och framför och bemöter åsikter och argument på ett sätt som till viss del för diskussionerna framåt.

Eleven kan genomföra undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formulera enkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.

I undersökningarna använder eleven utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt.

Eleven kan jämföra resultaten med frågeställningarna och drar då enkla slutsatser med viss koppling till fysikaliska modeller och teorier.

Eleven för enkla resonemang kring resultatens rimlighet och bidrar till att ge förslag på hur undersökningarna kan förbättras.

Dessutom gör eleven enkla dokumentationer av undersökningarna med tabeller, diagram, bilder och skriftliga rapporter.

Eleven har grundläggande kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.

Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang där företeelser i vardagslivet och samhället kopplas ihop med krafter, rörelser, hävarmar, ljus, ljud och elektricitet och visar då på enkelt identifierbara fysikaliska samband.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback