Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spindelnät

Skapad 2020-11-11 08:45 i Murgårdsskolan Sandviken
Grundskola 3 Bild
I denna planering kommer eleverna att få fylla i sitt spindelnät med olika färger därefter klippa ut en spindel och limma på bilden.

Innehåll

Syfte:
Syftet med denna uppgift är att träna på att ta instruktioner, eleverna ska inte måla samma färg bredvid varandra, utan de ska måla olika färger i sin bakgrund. Eleverna tränar sin finmotorik när eleverna målar sina färger samt när eleverna klipper ut sin spindel till sin bakgrund.

Material:
Tjockare ritpapper, akvarell pennor, mugg, penslar, sax, spindlar, lim.

Instruktion:
Eleven får ett vitt tjockare ritpapper där de ska skissa upp sina spindelnät på. Därefter tar de en svart penna och måla försiktigt i konturerna. Därefter fick eleven välja vilka akvarell pennor som hen ville ha i sitt spindelnät, eleverna fick instruktioner om att man inte fick ha samma färg bredvid varandra pga vi vill skapa såna färgglada spindelnät. Efter eleverna har fyllt i sina rutor i spindelnät händer de en mugg med vatten samt en pensel och börjar pensla försiktigt på sin bild. När man har fyllt i alla fällt med vatten städar de bort sina saker och börjar klippa ut sin spindel. När bilden är torkad limmar man på den ut klippta spindeln. 

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Teckning, måleri, modellering och konstruktion.
    Bl  1-3
  • Olika element som bygger upp en bild: färg, form, linje, yta samt för- och bakgrund.
    Bl  1-3
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: