Skolbanken Logo
Skolbanken

Hållbar utveckling -Havet

224411 Förskolan Kastanjen, Stockholm Hägersten-Älvsjö · Senast uppdaterad: 11 november 2020

Hållbar utveckling- Havet som inriktning.

Vi vill att barnen ska få svar på de frågor och funderingar som de själva har om hållbar utveckling samt öka deras kunskap kring havet med hjälp av läroplanens olika delmål . Agenda 2030:s mål ska ligga som grund för en hållbar utveckling.  Stockholm ska vara en föregångskommun vad gäller upphandling av mat som minskar klimatpåverkan. Detta kommer vi göra genom att använda i vårt arbete med barnen genom att använda barnens förkunskaper om ämnet för att sedan bygga vidare kvalitativs arbetet. Det innebär genom att lyssna, reflektera och ge uttryck för sina egna uppfattningar, bygga, skapa och konstruera samt genom att använda sig av olika estetiska uttrycksformer. Detta gör vi för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar till att utmana barnens utveckling.

Vi genomförde observationer med fokus på havets innehåll . Vi märkte att vi behöver arbeta med  hållbar utveckling som kan ske på olika sätt därför har vi inriktat oss till havets djup. Vi heter sköldpaddorna och har börjat att introducera barnen med frågor  om vad finns i havet?


I läroplanen  utgår vi utifrån hållbar utveckling som ämnesområde och vårt lärande objekt är att barnen ska få en större förståelse om havets innebörd.  Men intresset vände och rikta in sig till hajar och fascination om vad en haj är. För att skapa ett övergripande systematiskt kvalitetsarbete utgår vi ifrån att förändra våra frågor och låta barnen leda oss för olika djur, föremål, figurer, färger som finns i havet. Vi förändrar våra frågar och synliggör barnens lärprocesser med att omformulera våra frågor och använda detta i våra planerade projekttillfällen. 
 

Förväntningar

Vi förväntar oss att förstärka barnens kunskaper om havet, havsdjur och kretslopp. Vi vill att barnen ska få ökade kunskaper kring sig själv utifrån ett hållbart kretslopp. 


Hur?

 

Ett gemensamt utforskande, ett samspel och delaktighet tillsammans med barnen. Vi vill i vårt utforskande synsätt upptäcka kunskap tillsammans med barnen. Kunskap som ger avtryck och tillhandahålls på ett lustfyllt sätt.

 


Läroplanskopplingar

förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,

förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback