👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

HAVHAV0: Tävlings projekt permanent

Skapad 2020-11-11 12:33 i Anders Ljungstedts gymnasium Linköping
Under vecka 48, kommer vi att starta upp ett projekt tävling i permanent rullning för frisörettorna här på Anders Ljungstedts gymnasium. Tävlingen hålls vecka 49
Gymnasieskola Hantverk
Permanent teknik! I det här tävlings projektet ska du visa att du kan utföra permanent rullning som resulterar i en skol tävling för alla frisör ettorna.

Innehåll


  

Tävlings projekt permanent

Under vecka 48, kommer vi att starta upp projekt tävling i permanentrullning för frisör ettorna här på skolan

Ni har under hösten övat och arbetat med permanentrullning, och det kommer att resultera i en skoltävling, där ni ska ska göra en permanentrullning på en docka. Alla frisörelever kommer att göra kamratbedömningar på varandras dockor, och även vi lärare kommer att göra en slutbedömning med betygsättning.

 

När det gäller bedömningen av permanent tekniken kommer vi att titta på hur lång tid ni har haft på er, hur topparna ser ut, fasthet, indelningar, benor, dragningar, jämn spridning och avvägning för spolen. 

 

Uppgifter

Matriser

Hav
HAVHAV0: Tävlings projekt permanent

E Du genomför uppgiften med viss säkerhet och med stöd av handledare
C Du genomför uppgiften med viss säkerhet, efter samråd med handledare
A Du genomför uppgiften med säkerhet, efter samråd med handledare
Ny nivå
Kursmål 1
material, verktyg, och tekniker för att utföra enkla arbetsuppgifter .i samband behandlas materialberäkning och planering av tidsåtgång
Du visar att du kan utföra tekniken permanent rullning med viss säkerhet, du rullar stora delar av huvudet, men slutresultatet kan innehålla vissa felaktigheter.
Du visar att du kan utföra tekniken permanent rullning med viss säkerhet, du rullar hela huvudet, men slutresultatet kan innehålla vissa felaktigheter
Du visar att du kan utföra tekniken permanent rullning med säkerhet, du rullar hela huvudet och slutresultatet innehåller inga felaktigheter.
Kursmål 5
Utvärdering av arbetsprocess och resultat
Du skriver en enkel reflektion av ditt arbete och ger enkla förslag på lösningar som kan förbättra resultat
Du skriver en reflektion av ditt arbete och ger välgrundade förslag på lösningar som kan förbättra ditt resultat.
Du skriver en reflektion av ditt arbete och ger välgrundade och nyanserade förslag på lösningar som kan förbättra ditt resultat
Kursmål 7
Hantering och skötsel av material och maskiner
I samråd med handledare hanterar och vårdar du material, verktyg på ett riktigt och säkert sätt, och håller ordning runt sin arbetsplats.
Efter samråd med handledare hanterar och vårdar du material, verktyg på ett riktigt och säkert sätt, och håller ordning runt sin arbetsplats.
Efter samråd med handledare hanterar och vårdar du material, verktyg på ett riktigt och säkert sätt, och håller ordning runt sin arbetsplats.