👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Draknästet

Skapad 2020-11-12 19:15 i Engelbrektsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 – 9 Svenska
Du ska framför klassen presentera och sälja in en värdelös produkt.

Innehåll

Vad ska vi arbeta med?

Draknästet. Du ska övertyga din publik med hjälp av ditt tal och din powerpoint att din värdelösa produkt är värd att investera i.

Hur ska vi arbeta?

Till stor del eget arbete där du förbereder ett manus och en presentation.

Vad ska du lära dig?

Hur du med tal och bild övertygar din publik.

Begrepp att kunna vid slutet av arbetsområdet:

Logos, patos, etos

Hur ska du visa vad du lärt dig?

Genom att hålla en muntlig presentation med hjälp av en powerpoint.

Uppgifter

  • Här ska du ladda upp din powerpoint som du använder i din presentation.

Matriser

Sv
Draknästet

Muntlig presentation

Nivå 1
E
Nivå 2
C
Nivå 3
A
Tal
Du kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med överlag fungerande inledning, innehåll och avslutning och viss anpassning till syfte och mottagare.
Du kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med fungerande inledning, innehåll och avslutning och relativt god anpassning till syfte och mottagare.
Du kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och god anpassning till syfte och mottagare.
Powerpoint
Du kan kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett överlag fungerande sätt. Du förstärker och levandegör ditt budskap.
Du kan kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt. Du förstärker och levandegör ditt budskap.
Du kan kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt. Du förstärker och levandegör ditt budskap.