Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ansiktets proportioner

Skapad 2020-11-14 13:23 i Västervångskolan F-9 Trelleborg
Grundskola 7 – 9 Bild
Vi övar på att teckna ansikte och följer olika regler så att proportioner stämmer överens. Vi tränar även på att få fram olika valörer för att skapa skuggor och djup i bilden vi skapar.

Innehåll

Vi övar på proportioner genom att tillsammans titta på ansiktet och dess olika delar och hur dessa förhåller sig till varandra.

Matriser

Bl
Ansiktets proportioner år 7

F
E
C
A
Skapa bilder med olika tekniker, verktyg & material
Blyertspenna, stompfer Linjeteckning/ ytor Valörer (skuggning)
Du kan använda olika tekniker i blyerts. Du hanterar blyertspennan och skapar ytor och valörer på ett relativt väl fungerande sätt. Du prövar på ett i relativt väl fungerande sätt hur de kan användas tillsammans för att skapa olika uttryck i dina bilder.
Du kan använda olika tekniker i blyerts. Du hanterar blyertspennan och skapar ytor och valörer på ett väl fungerande sätt. Du prövar på ett väl fungerande sätt hur de kan användas tillsammans för att skapa olika uttryck i dina bilder.
Du kan använda olika tekniker i blyerts. Du hanterar blyertspennan och skapar ytor och valörer på ett mycket väl fungerande sätt och du visar många egna idéer. Du prövar på ett mycket väl fungerande sätt hur de kan användas tillsammans för att skapa olika uttryck i dina bilder
Kombinera bildelement
Att skapa ett ansikte med rätt proportioner
Du har fått med de flesta av ansiktets olika delar och placerat dem på ett relativt väl fungerande sätt.
Du har fått med ansiktets olika delar och placerat dem på ett väl fungerande sätt.
Du har fått med alla ansiktets olika delar och placerat dem på ett mycket väl fungerande sätt.
Formulera & välja handlingsalternativ
Självständighet dvs du vågar prova själv först innan du ber om hjälp. Du provar olika sätt för att få arbetet att gå framåt.
Du behöver hjälp och förslag att välja arbetssätt som gör att ditt arbete med att skapa ett ansikte går framåt.
Du arbetar delvis självständigt och visar efter lite vägledning ett förbättrat arbetssätt som gör att ditt arbete med att skapa ett ansikte går framåt.
Du arbetar självständigt och visar flera förslag på arbetssätt som gör att ditt arbete med att skapa ett ansikte går framåt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: