Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rymdteknik

Skapad 2020-11-14 19:21 i Björkvallsskolan Uppsala
Grundskola F – 9
Vi läser om teknik i rymden och ni gör en PowerPoint om rymdturism.

Innehåll

Vi ser filmer 

Vi läser artiklar

Ni gör en PowerPoint där ni presenterar fakta om rymdstationen, rymdfarkoster och rymddräkten

Uppgiften finns på Teams

Matriser

Teknik, Lgr 11, 7-9

Insats krävs
E
C
A
Tekniska lösningar
Eleven kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med viss användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur enkelt identifierbara delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Eleven kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med relativt god användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur ingående delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Eleven kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med god användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur ingående delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion och visar då på andra liknande lösningar.
Material och deras använding
Dessutom för eleven enkla och till viss del underbyggda resonemang om likheter och skillnader mellan några material och deras användning i tekniska lösningar.
Dessutom för eleven utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om likheter och skillnader mellan några material och deras användning i tekniska lösningar.
Dessutom för eleven välutvecklade och väl underbyggda resonemang om likheter och skillnader mellan några material och deras användning i tekniska lösningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: