Skolbanken Logo
Skolbanken

Rutiner

Dibber Trollflöjtens Förskola, Dibber Sverige AB · Senast uppdaterad: 15 november 2020

Här hittar du en beskrivning av en vanlig dag på Dibber Trollflöjtens förskola i Laröd.

06:45 Förskolan öppnar på avdelningen Flöjten. Vi försöker skapa en varm och välkomnande känsla. Det ska kännas tryggt att lämna hos oss.

07:00 Barnen äter frukost och vi pratar om vad som ska hända under dagen.

07:30 Frukosten dukas av och vi går ut för att möta barnen som droppar in efterhand fram till klockan 09:00. De kommer färdigklädda hemifrån. Vi engagerar oss och hälsar varje barn välkommen genom att gå fram till dem och fråga hur det är i dag och vad de vill börja dagen med.

09:00 Pedagogiska grupper efter ålder. I dessa grupper arbetar vi med språkutveckling ,naturkunskap ,matematik ,teknik ,skapande, rörelse och normer och värden på ett lekfullt sätt. Några går i väg och några stannar kvar på förskolan ute eller inne. Vi bjuder på frukt så att barnen orkar leka och lära hela förmiddagen.

10:30 Hälften av de yngsta barnen från Trollet går in för att tvätta sig och byta blöja/gå på toaletten. Den resterande halvan går in 15 minuter senare för att göra vistelsen i hallen så lugn så möjligt.

11:00 Vi äter lunch. Vi får vår mat på en vagn, inrullad till vår avdelning. Vi skapar en lugn stund och vi uppmuntrar barnen att själva dela sin mat och att duka av efter maten. Vissa barn har specialkost.

11:30 De yngsta barnen sover en stund och de äldre har lässtund eller yoga. Efter det leker barnen lugna lekar inomhus.

13:00 Vi går ut och leker på vår gård och anpassar aktiviteterna efter väder.

14:00 Vi äter mellanmål. Detta sker oftast utomhus i vår pergola under tak. Innan vi sätter oss ,så går barnen in och tvättar händerna och går ut igen. Vi får mellanmålet på en vagn som är färdigdukad till oss.

16:30 Vi avrundar dagen med lite frukt inne eller ute beroende på väder.

17:00 Förskolan stänger. Tack för i dag! Hämtningen ska vara glädjefylld och vi pedagoger berättar kort om hur dagen har varit.

 

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback