Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysik

Skapad 2020-11-16 08:07 i Örbyskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Teknik Fysik Biologi
När vi arbetar med fysik kommer vi att läsa och svara på frågor om texter som vi läser. Ni kommer också att skriva en faktatext om en planet och bygga en modell av en rymdstation som ska vara belägen på Mars. Utöver detta kommer ni även skriva en jämförande text om en sommardag och en vinterdag.

Innehåll

Matrisen som ni ser nedan är en slutmatris och bedömningen ni kommer få avser hela arbetsområdet i fysik.

Matriser

Fy Bi Tk
Fysik

Bedömningen avser

Nivå 1
E
Nivå 2
C
Nivå 3
A
Marsprojekt/planeten/jämför en sommardag med en vinterdag
Du har kunskaper om fysikaliska fenomen. Du kan visa det genom att ge exempel på och beskriva dessa med fysikens begrepp.
Du har grundläggande kunskaper inom fysik. Du ger exempel på och beskriver dessa med viss användning av fysikens begrepp.
Du har goda kunskaper inom fysik. Du förklarar och visar på enkla samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp.
Du har mycket goda kunskaper inom fysik. Du förklarar och visar på enkla samband med god användning av fysikens begrepp.
Marsprojekt
Du dokumenterar i form av skisser med förklarande ord och begrepp. Du gör en fysisk modell över universum samt fysiska och digitala modeller.
Du gör enkla skisser och modeller med förklarande ord och begrepp som kan förstås av andra. Du kommer med förslag som leder framåt i arbetet.
Du förklarar varför du gör vissa val i skisser och modeller med förklarande ord och begrepp som passar bra till uppgiften. Du kommer med förslag som leder arbetet framåt
Du förklarar varför du gör vissa val i skisser och modeller och förklarar för- och nackdelar med de val du gör. Du förklarar ord och begrepp på ett korrekt sätt. Du kommer med förslag som leder arbetet framåt.
Marsprojekt
Du kan använda informationen i diskussioner för att skapa en skiss med god anpassning till sammanhanget.
Du kan använda informationen i diskussioner för att skapa en skiss med viss anpassning till sammanhanget.
Du kan använda informationen i diskussioner för att skapa en skiss med relativt god anpassning till sammanhanget.
Du kan använda informationen i diskussioner för att skapa en skiss med mycket god anpassning till sammanhanget.
Jämför en sommardag med en vinterdag
Du förklarar varför vi har årstider och hur solens strålning påverkas av årstiderna.
Du förklarar på ett enkelt sätt varför vi har årstider och hur solens strålning påverkas.
Du förklarar på ett utvecklat sätt varför vi har årstider och hur solens strålning påverkas. -Solens strålning på vintern och på sommaren och kopplar detta till klimat.
Du förklarar på ett välutvecklat sätt varför vi har årstider och hur solens strålning påverkas. -Solens strålning på vintern och på sommaren och kopplar detta till klimat och jordklotets lutning.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: