Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sommarprat

Skapad 2020-11-19 20:29 i Rönnowskolan Kristianstad
Grundskola 9 Svenska
Ni kommer att lyssna på olika sommarprat. Ni kommer skriva manus och spela in ert egna sommarprat och lyssna på några klasskamraters och ge respons på dem.

Innehåll

Se uppgiften i classroom

Matriser

Sv
Sommarprat

F
E
C
A
Kombinera text, estetiska uttryck & medier
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Muntliga redogörelser
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: