Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dans år 6-9

Skapad 2020-11-24 15:56 i Kungsholmens grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 – 9 Idrott och hälsa
Vi ska arbeta med dans och rörelse till musik. Under momentet kommer du få träna på att röra dig till musikens takt och rytm. Du kommer få träna genom att lära dig olika steg, koreografier (bestämda rörelser till en låt) och lekar

Innehåll

Vad ska vi arbeta med?

Att följa takt och rytm till musik genom lekar och danser.

Hur ska vi arbeta?

Ni kommer att arbeta till mestadels enskilt men också i samarbete med klasskamrater. Ni kan komma att få lära er danser av mig som lärare samt skapa egna. Det kan också förekomma repetition av det som du som elev förväntas kunna redan samt förevisande av flera typer av dans.

Hur ska jag visa vad jag har lärt mig?

Du visar dina kunskaper genom att delta aktivt under lektionstillfällen.

 

Matriser

Idh
Matris dans

Rubrik 1

Nivå 1
För det mesta gör eleven så här: Utför rörelsen RÄTT, tappar takten ibland. Exempel: Eleven gör oftast dansstegen rätt med fötterna men tappar bort sig när händerna skall användas i dansen.
Nivå 2
För det mesta gör eleven så här: Utför rörelsen rätt och relativt väl, håller oftast takten. Exempel: Eleven kan utföra dansstegen med både fötter och händer och gör rätt. Klarar enklare övergångar som till exempel att byta från att göra rörelsen på halv- respektive heltakt.
Nivå 3
Eleven gör nästan alltid så här: Utför rörelsen rätt och väl, håller takten även vid svåra rörelser, övergångar och kombinationer. Gör så att partnern kan utföra sina rörelser relativt väl. Exempel: Eleven utför dansstegen på ett sätt som andra kan följa på grund av att rörelserna är väl synliga/tydliga och så bra att andra kan hålla takten genom att titta på eleven.
Aspekt 1
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: