Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Responsuppgift - debattartikel samt läsförståelse av insändare

Skapad 2020-11-29 21:19 i Vifolkaskolan 7-9 Mjölby
Grundskola 7 – 9 Svenska
Här bedöms din respons du ger på en debattartikel samt den läsförståelse du gjorde av en insändare

Innehåll

Matriser

Sv
betyg

Att ge omdömen och bearbeta text (11)

Når ej målen
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Du kan ge enkla omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad. Du beskriver något som är bra och något som behöver förbättras men ger få exempel eller förklarar inte så mycket konkret hur det bör göras.
Du kan ge utvecklade omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad. Du beskriver både delar som är bra och delar som behöver förbättras, ger exempel och förklarar till viss del hur det bör göras.
Du kan ge välutvecklade omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad. Du beskriver både delar som är bra och delar som behöver förbättras, ger exempel och förklarar tydligt/utförligt hur det bör göras.
Läsförståelse (2)
Genom att göra enkla sammanfattningar av olika texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven grundläggande läsförståelse.
Genom att göra utvecklade sammanfattningar** av olika texters innehåll med relativt god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven god läsförståelse.
Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven mycket god läsförståelse.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: