Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Etik 2021

Skapad 2020-11-30 09:50 i Almåsskolan Mölndals Stad
Grundskola 8 – 9 Religionskunskap
Vi kommer bl a undersöka olika etiska modeller samt pröva och diskutera dessa.

Innehåll

 

Bedömning

Jag kommer att göra bedömningen baserad på din delaktighet i diskussioner, gruppuppgifter samt skriftlig enskild uppgift. 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • reflektera över livsfrågor och sin egen och andras identitet,
  Re
 • resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar utifrån etiska begrepp och modeller, och
  Re
 • Centralt innehåll
 • Vardagliga moraliska dilemman. Analys och argumentation utifrån etiska modeller, till exempel konsekvens- och pliktetik.
  Re  7-9

Matriser

Re
Etik

F
E
C
A
Resonera och argumentera
Du har ännu inte fullt ut visat att du kan resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Du har visat att du kan resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Du har visat att du kan resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang.
Du har visat att du kan resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang.
Kunskap om modeller och begrepp
Du har ännu inte visat att du har sådan förståelse för etiska begrepp och modeller så att du kan använda dem i resonemang.
Du har visat att du har sådan förståelse för etiska begrepp och modeller så att du kan använda dem i resonemang på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du har visat att du har sådan förståelse för etiska begrepp och modeller så att du kan använda dem i resonemang på ett relativt väl fungerande sätt.
Du har visat att du har sådan förståelse för etiska begrepp och modeller så att du kan använda dem i resonemang på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: