Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

3 - 6

Jag - och matematik

Bamsebo, Dibber Sverige AB · Senast uppdaterad: 3 september 2021

I början av året så kommer vi att arbeta med Räkne-Reza. I barnens vardag så möter de matematik överallt så som i mönster, geometriska former, antal och lägesord. Vi vill att barnen ska få upptäcka matematik i många olika uttrycksformer.

Undervisningsplanering

* Vad ska läras ut?

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta

* Varför? 

Vi vill ge barnen verktyg till ett sätt att beskriva och förstå sin omvärld genom matematiken. För att öka barnens matematiska kunskaper och ge möjlighet till lärande av matematiska grunder.

* Hur ska undervisningen genomföras?

I den planerade undervisningen så kommer barnen att få vara i helgrupp och i delad grupp utifrån vilken aktivitet som erbjuds. Vi kommer i den spontana undervisningen och i leken fånga upp matematiken. Med hjälp av olika material och miljöer kommer vi tillsammans utforska matematik. Undervisningen kommer att anpassas efter ålder och tidigare kunskaper för att varje barn ska få möjlighet att lära och utvecklas inom det matematiska ämnet.

* Hur ska reflektion tillsammans med barnen genomföras?

Reflektionen tillsammans med barnen sker under tidens gång där vi tillsammans tittar tillbaka på vad vi har gjort och samtalar kring det.

* För vem/vilka ska undervisningen genomföras?

Barnen på Skalman

* Av vem? (vem ansvarar för genomförande, dokumentation med mera )

Pedagogerna på avdelningen hjälps åt med dokumentationen

* Vad är målet med undervisningen? ( mätbara mål )

Räkna 1-10

Känna igen 4 st olika geometriska former

Kan känna igen siffrorna 1-10

 


Läroplanskopplingar

förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback