Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

NO (år 1-3)

·

Årskurs:

1 - 9

NO åk 1 Träd

Bromstensskolan, Stockholm Grundskolor · Senast uppdaterad: 8 september 2021

Genom undervisningen i NO ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att beskriva och förklara samband i naturen samt genomföra systematiska undersökningar Trädets/djurets livscykel.

Syfte/innehåll:

Genom undervisningen i NO ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att beskriva och förklara samband i naturen samt genomföra systematiska undersökningar Trädets/djurets livscykel. 

 

Praktiskt arbete både inne och ute. Följa olika träd som eleverna får ansvara för. Eleverna ritar upp sina träd och ändrar på löven vid de olika årstiderna

 

Undervisningen kommer att träna dessa förmågor:

 

Använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet, (NO)

 

·         genomföra systematiska undersökningar i biologi, och (NO)

 

·         använda biologins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara biologiska samband i människokroppen, naturen och samhället. (NO)

 

Det betyder att du ska få lära dig:

 

 

Vi samtalar för att se om eleven har förstått begreppen. Samt att de aktivt deltar i grupparbeten.

Mål vi arbetar mot till åk 3: Eleven kan beskriva och ge exempel på enkla samband i naturen utifrån upplevelser och utforskande av närmiljön. I samtal om årstider berättar eleven om förändringar i naturen.

 

 

Begrepp:

Känna till de fyra årstiderna vinter, vår, sommar, höst samt trädets uppbyggnad: rot, stam, bark, gren, löv, pollen, krona och klorofyll, syre.

 

Hur kommer vi arbeta:

 

Vi kommer att arbeta praktiskt både inne och ute. Vi kommer under året följa olika träd som eleverna får ansvara för. Eleverna får rita upp sina träd och ändra på löven vid de olika årstiderna.

 

Så här kommer jag att bedöma arbetet:

 

Vi bedömer dig genom samtal och under tiden vi arbetar med olika projekt samt genom att titta på det du har skrivit och ritat efter lektionsarbetet.

 


Läroplanskopplingar

Årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider. Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.

Enkla fältstudier och observationer i närmiljön.

Enkla naturvetenskapliga undersökningar.

Dokumentation av naturvetenskapliga undersökningar med text, bild och andra uttrycksformer, såväl med som utan digitala verktyg.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback