Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Geografi America first? Nordamerikas karta

Skapad 2020-12-05 18:09 i Tågaborgsskolan Helsingborg
Grundskola 8 Geografi
Vi har i anslutning till presidentvalet arbetat med framväxten av Amerikas förenta stater (USA), hur landets styrelseskick är utformat samt Nordamerikas namngeografi. Vi har även tränat förmågan att undersöka världen genom att använda olika sorters kartor och dra slutsatser ur dessa.

Innehåll

Vi har i anslutning till presidentvalet arbetat med framväxten av Amerikas förenta stater (USA), hur landets styrelseskick är utformat samt Nordamerikas namngeografi. Vi har även tränat  förmågan att undersöka världen genom att använda olika sorters kartor och dra slutsatser ur dessa.

Matriser

Ge
Geografi America first? Nordamerikas karta

Nordamerikas karta och använda kartor

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Beskriva lägen och storleksrelationer mellan geografiska objekt
Du behöver hjälp när du ska beskriva lägen och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt och når inte nivån för kunskapskrav E ännu.
Du har grundläggande kunskaper om Nordamerikas namngeografi och visar det genom att beskriva var några länder, hav, bergskedjor, orter, floder osv ligger i Nordamerika samt vilka som är störst/minst/längst/kortast mm.
Du har goda kunskaper om Nordamerikas namngeografi och visar det genom att beskriva var flera länder, hav, bergskedjor, orter, floder osv ligger i Nordamerika samt vilka som är störst/minst/längst/kortast mm. Du visar ganska god säkerhet, dvs har god precision när du beskriver.
Du har mycket goda kunskaper om Nordamerikas namngeografi och visar det genom att beskriva var många länder, hav, bergskedjor, orter, floder osv ligger i Nordamerika samt vilka som är störst/minst/längst/kortast mm.Du visar god säkerhet, dvs har mycket god precision när du beskriver.
Använda kartor och undersöka omvärlden
Du behöver hjälp när du ska undersöka omvärlden med hjälp av kartor och når inte nivån för kunskapskrav E ännu.
När du undersöker omvärlden använder du olika kartor på ett godtagbart sätt, dvs använder några kartor korrekt.
När du undersöker omvärlden använder du olika kartor på ett bra sätt, dvs använder flera kartor korrekt.
När du undersöker omvärlden använder du olika kartor på ett bra sätt, dvs använder många kartor korrekt och med precision.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: