Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Idrott och hälsa

·

Årskurs:

2 - 3

Handboll

Tolleredskolan, Lerum · Senast uppdaterad: 3 februari 2021

Under v. 49 - 51 kommer vi öva på kasta/fånga, olika passningar inom handboll och lite lätt spel.

Handboll v. 49 - 51

Först kommer ni att jobba lite själva med bollen för att lära känna storleken och hur den beter sig. Vi rullar, studsar, kastar själva för att sedan börja jobba tillsammans med andra och innan terminen är slut även ha provat på lite enklare spel.

Vi kommer öva på;

• Grundformer (springa och hoppa)

• Komplexa rörelser (springa och studsa, springa och passa/fånga, balansera och studsa, balansera och passa/fånga)

• Grundteknik (kärnkast, fånga, studsa, dribbla)

• Samspel

• Bollekar (regler)

Syftet med undervisningen i ämnet idrott och hälsa är att utveckla allsidiga rörelseförmågor och ett intresse för att vara fysisk aktiv. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga och respekt för andra. Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga.

Bollvaneövningar med olika bollar - stora, små, mjuka, ballonger etc. - är en bra förträning till alla bollidrotter. Med bollövningar kan man lära känna sin kropp och kroppens olika möjligheter till rörelse. Man lär sig uppfatta tid och rum, man tränar öga/handkoordination och många begrepp kan läras in med boll som hjälpmedel. Man kan ha mycket ROLIGT med bollen. Glöm inte att all idrott i skolan ska vara ROLIG. Eleverna ska få uppleva GLÄDJE och alla ska få uppleva känslan av att LYCKAS!


Läroplanskopplingar

röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,

Grovmotoriska grundformer, till exempel springa, hoppa och klättra. Deras sammansatta former i redskapsövningar, lekar, danser och rörelser till musik, såväl inomhus som utomhus.

Enkla lekar och danser och deras regler.

Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback