👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

WhateverTree - filmsamtal

Skapad 2020-12-08 14:48 i Hälsö skola Öckerö
Grundskola 3 – 6 Bild
Filmen är gjord av Isaac King och är ca. 11 min. lång. Den tog ca 3 år att tillverka. WhateverTree berättar historien om hur ett dött träd blir ett online fenomen och en selfie destination. Whatevertree vimeo.com

Innehåll

Hur tolkar du filmen? Hur tolkar dina klasskompisar filmen?

Gemensam klassdiskussion med stöd av 6 frågor.


Bakgrund till hur filmen blev till.

En hjärnskakning tvingade bort Isaac King från datorskärmar och istället vandrade han ut i naturen. Med pennan gav han karaktärer åt olika arter som han såg. Han lärde sig mer om hur hela ekosystem fungerade och han började dela med sig av sina skisser på sociala media. Han fick många likes på sina bilder. En idé kom till om att göra en kortfilm om hur både beroendet av sociala medier och intresset för naturen har ökat efter pandemin.

Filmtekniken han använder kallas Stopmotion. 

https://vimeo.com/396455500

Frågor till filmen, Whatever tree.

 

1 Filmen har två huvudkaraktärer, vilka? 

 

Svar: Filmens huvudkaraktärer är en kvinna som... och en man som ...2 Båda lägger ut bilder på sociala medier men de gör det på olika sätt, vilka?3 De får olika många ”likes”. Vad kan det bero på?4 Varför har filmskaparen valt ett dött träd? (Vill han visa något som har betydelse?)5 I slutet vill båda karaktärerna rädda trädet men de har olika syften för det. Vilka då?6 Tycker du att någon gör rätt eller fel i filmen?

Uppgifter

  • Whatevertree - Isaac King En filmanalys