Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Partidebatt

Skapad 2020-12-10 15:50 i Thorildsplans gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Gymnasieskola Samhällskunskap
Riksdagsdebatt

Innehåll

Riksdagsdebatt utifrån partier (se uppgift här), kurskriterium 5,6,7 och 9


Matriser

Sam
Partidebatt

Rubrik 1

F
E
Delvis C
C
Delvis A
A
Samhällsfrågor
Kriterium 5,6,7
Når ej E
Du kan analysera samhällsfrågan du valt och identifiera någon orsak till att en förändring på området utifrån ditt partis perspektiv måste ske och ange en konsekvens som ert åtgärdsförslag får kopplat till fakta. I analysen (och sättet att arbeta) använder du med viss säkerhet samhällsvetenskapliga begrepp alternativt teorier, modeller och metoder.
Du kan analysera samhällsfrågan ni valt och identifiera några orsaker till att en förändring på området måste ske utifrån ditt partis perspektiv och ange konsekvenser som ert åtgärdsförslag får, utifrån relevant fakta. I analysen (och sättet att arbeta) använder du med säkerhet samhällsvetenskapliga begrepp alternativt teorier, modeller och metoder.
Du kan analysera samhällsfrågan du valt och identifiera flera relevanta orsaker till att en förändring på området måste ske utifrån ert partis perspektiv och ange konsekvenser som ert åtgärdsförslag får. Detta på utifrån väl vald och övertygande fakta. I analysen (och sättet att arbeta) använder du med säkerhet samhällsvetenskapliga begrepp alternativt teorier, modeller och metoder.
Källor
Kriterium 9
Når ej E
Du visar i argumenterande tal på viss säkerhet genom att framföra dessa uppgifter strukturerat med hjälp av källor.
Du visar i argumenterande tal på viss säkerhet genom att framföra dessa uppgifter strukturerat. Med koppling till partiets retorik. Detta med hjälp av källor där ni formulerar er självständigt i förhållande till källorna.
Du visar i argumenterande tal på säkerhet genom att framföra dessa uppgifter strukturerat. Med tydlig koppling till partiets retorik. Detta med hjälp av källor där ni formulerar er självständigt och övertygande i förhållande till källorna.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: