Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projektuppstart Krokodilen

Skapad 2020-12-11 12:45 i 133251 Förskolan Plogen Stockholm Södermalm
Förskola
Projekt "Hållbar framtid, barns möte med naturen"

Innehåll

Krokodilen

Projektuppdrag Hållbar framtid start i augusti.

Vi samlar in naturbilder från barnen från deras sommar. Beroende på vad vi får in jobbar vi utifrån det.

Vi kommer att använda oss av bilder och filmer från dator för att förtydliga det som barnen har upplevt. Vi kommer att skapa utifrån deras bilder.

 

Avstämning:

Vi fick in bilder från barnen från skog och hav. Vi började med att jobba med djur i havet. Vi såg filmer och lärde oss mycket om krabbor. Vi skapade varsitt akvarium med krabbor och fiskar i. Vi satte upp dem i fönstret i entrèn så att barnen och föräldrarna kunde titta tillsammans.

Nästa del i projektet var att lära oss om skogen. Barnen hade bilder på när de plockade blåbär och lingon. Vi kom in på djur i skogen. Speciellt björnen fångade deras uppmärksamhet och intresse. Vi lärde oss om björnen med hjälp av film, sånger(Mors lilla Olle och Björnen sover) och drama då vi lekte björnar. Vi skapade en stor tavla tillsammans där vi målade skog och klistrade fast blåbär och lingon av silkespapper.  

Under hösten har vi haft relativt små barn som varit nya i gruppen. Därför har vi gått till samma park varje dag för att skapa trygghet för barnen. Där började vi arbeta med vår närmiljö. Vi tittade på naturen i parken. Barnen uppmärksammade mycket av miljön som vi då tog bilder på och gjorde ett collage av på förskolan.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: