Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

ÉCOUTE BIEN! HÖRFÖRSTÅELSE åk 6, Arc-en-ciel 6 Ch. 1-5, 2020

Skapad 2020-12-14 22:11 i Öjersjö Storegård Partille
Grundskola 7 – 9 Moderna språk - språkval
ÉCOUTE BIEN! HÖRFÖRSTÅELSE Åk 6, Arc-en-ciel 6 Ch. 1-5, 2020

Innehåll

Hörförståelse chapitre 1-5 Arc-en-ciel 6

Vi stämmer av hur väl du kan uppfatta färger, kläder, franska namn på personer, städer och länder, hälsningsfraser, frågeord, siffrorna 1-20, priser på varor samt ålder.

Vokaljudens stavning enligt färgmetoden tillämpas och du skall även visa att du kan stava ljuden korrekt. Likaså för konsonatljud. Exempelvis att k stavas qu (quatre) och att oa stavas oi (noir).

Du lyssnar till olika dialoger och kryssar i rätt alternativ eller skriver på franska de ord som saknas på raderna i olika dialoger.

 

Bedömning

Du gör ett hörförståelsetest under lektionstid för att stämma av din förmåga att uppfatta de franska ord och uttryck som vi arbetat med i kapitel 1-5. Bedömning av hörförståelsen sker i lärandematris.

 

Matriser

M2
LYSSNA och FÖRSTÅ Moderna språk årskurs 6, Öjersjö Storegård

Lyssna och förstå

>>> RÉPÉTEZ!
Visar på behov av fortsatt hörförståelseträning för kunskapskrav E.
>>>BIEN!
Visar på kvalitetsnivå motsvarande kunskapskrav E.
>>>TRÈS BIEN!
Visar på kvalitetsnivå motsvarande kunskapskrav C.
>>>EXCELLENT!
Visar på kvalitetsnivå motsvarande kunskapskrav A.
Eleven behöver fortsatt träning i att förstå vanliga, enkla ord och fraser i tydligt talat, enkelt språk i långsamt tempo samt i korta, enkla texter om välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå vanliga, enkla ord och fraser i tydligt talat, enkelt språk i långsamt tempo samt i korta, enkla texter om välbekanta ämnen. Eleven visar sin förståelse genom att i mycket enkel form kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven kan förstå enkla ord och fraser i tydligt talat, enkelt språk i långsamt tempo samt i korta, enkla texter om välbekanta ämnen. Eleven visar sin förståelse genom att i mycket enkel form kommentera innehållet samt genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i långsamt tempo samt i korta, enkla texter om välbekanta ämnen. Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form kommentera innehållet samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
För att underlätta sin förståelse av innehållet behöver eleven fortsatt träning i att använda sig av någon strategi för lyssnande.
För att underlätta sin förståelse av innehållet kan eleven använda sig av någon strategi för lyssnande.
För att underlätta sin förståelse av innehållet kan eleven använda sig av någon strategi för lyssnande.
För att underlätta sin förståelse av innehållet kan eleven använda sig av någon strategi för lyssnande.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: