👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Utemiljön - Bålbro förskola

Skapad 2020-12-16 13:13 i Bålbro förskola Norrtälje
Förskola
Bålbro förskolas gemensamma dokument där vi tillsammans kan utveckla och utvärdera vår utemiljö

Innehåll

Vad vill vi med vår utemiljö?

  1. Framsidan
  2. Skolsidan
  3. Baksidan

Syfte: Kan vara att erbjuda en lustfylld miljö med fokus på rörelse, matematik, språk och naturvetenskap?

Delmål: Att skapa förutsättningar för att det ska vara enkelt för pedagoger att erbjuda aktiviteter som främjar lek och lärande.

 

Framgångskoncept idag

  1. När det är enkelt och tydligt för barn och vuxna. Ta sortering vid sandlådorna som ett exempel. Vi sorterar nu efter färgerna röd, blå, gul och grön. Jag upplever ofta att både barn och vuxna är skickliga på att ställa tillbaka saker på rätt plats varje dag. Bra jobbat!
  2. Affären på baksidan: Barnen uppskattar aktiviteten och många brukar delta. Materialet finns tillgängligt innanför dörren även om det idag är Granen som oftast initierar leken. Snyggt!
  3. De gånger som pedagoger startar upp styrda lekar! 

 

Så, hur gör vi? 

Alla avdelningar kan precis som torget prata ihop sig ang utemiljön. Att ha ansvar för olika delar av gården upplever jag just nu som att det inte har fungerat jättebra. Kan vi göra på ett annat sätt? 

Att börja i det lilla är något som kan komma att främja pedagogers engagemang och kreativitet. Ett förslag på första aktivitet skulle kunna vara att plocka ihop en låda med 2-3 lekar att göra med barnen. Alltifrån färdigt material som bollar (fotboll, bandy) eller kubb till att "bara" leka lekar som under örnens vida vingar eller farbror lejon.

Kom gärna med tips och idéer!

 

Hur blev det?