Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Week 2 - 9 Let's Talk Australia

Skapad 2020-12-21 13:05 i Läroverket Hudiksvall
Grundskola F Engelska
We are going to work with Australia for the next 8 weeks, the great continent “down under”. We will focus a lot on writing during this planner, but also on getting to know more about Australia.

Innehåll

Here is a link to your planner.

If you as a parent are missing any links or assignments, feel free to send me an e-mail: anna.k@utb.hudiksvall.se

Matriser

En
Writing - a traveling blog

Kunskapskrav för E
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
Kunskapskrav för C
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
Kunskapskrav för A
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Omfång och bredd
Du använder ett enkelt språk och har ett grundläggande ordförråd.
Du har ett ordförråd som gör att du kan till viss del variera ditt språk, du använder t.ex. synonymer och många beskrivande ord och idiomatiska fraser.
Du har ett avancerat ordförråd som gör att du kan variera ditt språk, du använder med säkerhet t.ex. synonymer, beskrivande ord och idiomatiska fraser.
Precision
Du uttrycker dig begripligt, men brister i stavning. Du kan använda dig av enkla grammatiska strukturer och enkla fraser.
Du uttrycker dig ganska tydligt och kan till viss del använda dig av språkliga regler, grammatik och stavning. Du gör en del språkfel men få som stör förståelsen.
Du uttrycker dig tydligt och behärskar de språkliga reglerna. Du gör få språkfel.
Textbindning
Du använder enkelt byggda meningar och binder ibland ihop dem med t.ex. “but”, “because”, "and"..
Det finns en röd tråd i det du skriver. Du binder ofta ihop dina meningar med varierande sambandsord och/eller meningsbyggnader.
Det finns en tydlig röd tråd i det du skriver. Du binder ihop dina meningar med varierande sambandsord och/eller meningsbyggnader.
Flöde
Det går för det mesta att förstå och hänga med i vad du skriver men man behöver ibland "stanna upp" i läsningen för att förstå.
Det är lätt att förstå och hänga med i det du skriver och man behöver sällan "stanna upp" i läsningen för att förstå.
Det du skriver är planerat och det är mycket lätt att hänga med.
Mottagaranpassning
Du kan skriva en text om din resa och visar med språk och struktur att det är en blogg.
Du kan skriva en text om din resa och visar med språk och struktur att det är en blogg. Du vänder dig till en läsare i din text.
Du kan skriva en utförlig text om din resa och visar med passande språk och struktur att det är en blogg.Du vänder dig tydlig till en läsare i din text.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: