Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Hoppfulla steg för vår planet

Hasslebo förskola, Eslöv · Senast uppdaterad: 21 december 2020

Vårt projekt Hoppfulla steg för vår planet mot en hållbar utveckling med inriktning mot den sociala dimensionen ska samverka till att barn och pedagoger ska skapa nära relationer till varandra, natur och material. I undervisningen använder vi oss av en variation av uttrycksformer och språkligheter som digitala verktyg, skapande form och text, symboler och bilder. I utbildningen finns en vision om att bygga broar för att skapa inspiration, glädje och lust att leka och lära om ett gemensamt ansvar för vår värld och framtid. (Ht2020 &Vt2021).

Pragmatiskt informerat undervisningsupplägg

 

Bakgrund och Syfte:

Vi upplever att barnen behöver hjälp i det sociala samspelet.

 

Mål:

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

  • förmåga att fungera enskilt och i grupp: samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler.

 

 

 

Aktivitet och Metod/Teori: 

Metod: Pragmatiskt informerande undervisningsupplägg

Den spontana och planerade undervisningen kommer att utgå ifrån treundervisningsprinciper: fakta, normerande och pluralistiskt vidare i utbildningen kommer det att användas tre olika riktningsgivare bekräftande, instruerande och omorienterande.

 

Samplanering

 

Varför(Gap)?

 

Vi vill stimulera barnens samspel, hjälpa och stödja dom att bearbeta konflikter, reda ut missförstånd och respektera varandra.

 

Vad(värden)? Vi ser att barnen behöver olika verktyg i undervisningen i det sociala samspelet

Hur(samhandling)? Genom vårt tema Hållbar utveckling av vår planet kommer vi att fortsätta utgå utifrån barnens intressen genom att skapa till vårt gemensamma temarum. Vara delaktiga genom att synliggöra våra gemensamma regler och förhållningssätt.

 

Vem/vilka(aktörer)? Barn i grön grupp samt pedagoger



Var(rum/plats)? I alla miljöer inne och ute.

 

 

När(tid)? I alla undervisningssituationer: Tisdag-Torsdag 

 

 

Dokumentation

I undervisningssituationer har det dokumenterats genom både film och foto, skapande och i reflektion tillsammans med barnen. Genom observation/reflektion barn, barn och barn, pedagog ser vi behov och intresse av hur vi kan gå vidare i temat.

 

 

 

 

 

 


Läroplanskopplingar

förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback